Lieve bloglezerts,
We zijn voor 2 weken in NL. En we voelen ons enorm bevoorrecht. Het ene moment rijden we over rode, stoffige, wegen en het andere moment zoeffen we met de NS een witte wereld in. Een temperatuur verschil van 40 graden! We genieten van onze familie, vrienden en lekkere bruine boterhammen.
Verder bereiden we ons voor op Benin. We wonen over 2 weken in Parakou. We hopen veel te kunnen bloggen over deze metropool in Benin en uiteraard gaan we door met de serie: de lens van Lien en Leo, maar dan vanuit Benin.
Metropool??? Eerlijk gezegd weten we geen zak van dit lustoord af. Daarom bij deze een oproep aan onze gewaardeerde lezers om aan ons te melden wat je weet van onze aanstaande woonplaats. Omdat de kans aanwezig is dat dit niet veel is, is het toegestaan ingebeelde beschrijvingen van deze kroonjuweel van een woonplaats te geven. We zijn benieuwd!
L&LP
Mmm wikipedia wijdt wel 2,5 regels aan dit land...stelt vast niet veel voor.
BeantwoordenVerwijderengroet
YVONNE
Het is daar prachtig volgens deze informatie:
BeantwoordenVerwijderenUit de lucht gezien heeft het de vorm van een hart. Of van een speerpunt. Hoewel de meningen over de precieze vorm verdeeld zijn, is iedereen het wel eens over de betoverende schoonheid.
80 km² overweldigende bergen met als top de bijna 1 000 m hoge Mont Tanaouhu en verschillende steile klippen die verdwijnen in de golven. Smalle ravijnen en diepe en moeilijk toegankelijke bergengtes dragen nog bij tot de mysterieuze charme van dit land. De twee brede baaien van Omoa en Hanavave, bezaaid met vreemde rotsblokken in de vorm van gesluierde vrouwen, bieden zo mogelijk een nog spectaculairdere aanblik. De talrijke archeologische overblijfselen op deze twee plaatsen getuigen van hun oude geschiedenis.
Met zijn vruchtbare bodem en dankzij het vochtigere klimaat van de archipel is dit land een uitzonderlijk vruchtbare tuin, waar de citroenbomen buigen onder het gewicht van de zoete en sappige vruchten, waar de bananen zacht en vol zijn en waar de kokosnoten stevig en voedzaam vruchtvlees voortbrengen. Tot de specialiteiten van dit land behoren gedroogde bananen en de "monoi umu hei", stroperige kopraolie, geparfumeerd met sandelhout, munt, jasmijn, gember, gardenia of een van de talloze andere geurige planten. Met het sandelhout, rozenhout, kokoshout en andere fijne hootsoorten beschikken kunstenaars over een brede waaier materiaal voor hun prachtige houtsculpturen. Hier vindt men ook nog verschillende soorten vezelige schors, die de ambachtslieden gebruiken voor het maken van de zeldzame, met eeuwenoude motieven gedecoreerde tapa.
O het gaat over Fatu Hiva en niet over Parakou zie ik nu, jammer zeg.....